درود مهمان گرامی! ثبت نام


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش C و C++(سی پلاس پلاس) sajjad3011
#1
خوب تصمیم گرفتم مقدماتی رو یاد بدم واسه اینکه گم نشن مبتدی ها:
ساده ترین محیط کد زنی borland turbo c هست. TC.EXE .
واسه windows 7 هم ورژن مربوط رو اگه مورد داشتید بگید من راهنمایی کنم واس دانلود.
با VS و DEVCPP و Eclips و ... هم میشه کد زد ولی من TC کار می کردم.
---
خوب توی TC ساختار اینطوری هست:
کد:
#include <conio.h>
#include <iostream.h>
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
void main()
{
//my codes
getch();
}
کد بالا چیز خاصی نداره.
تابع اولی که اجرا میشه main هست.
بالاشم فایل های header(سر فایل یا فایل های سرایند پسوند h) رو ضمیمه کردیم با دستور include که توی PHP با include( هست و توی جاوا و VB.net با import هست و توی csharp با using هست و و و .... wink
--
معمولا ابتدا نوع تابع میاد بعدش نام تابع(int main یا void main یا float main و ...)
چون تابع اصلی ما main نمی خواد چیزی رو به دستوری برگشت(return) بده واسه همین نوعش رو void یا غیر بازگشتی دادم.
getch هم get می کنه یک character رو بدون نمایش(echo)(اگه میخواستیم نماش بده getche رو میذاشتیم به جاش)
--
خوب اگه مبتدی ها دوست دارن من ادامه بدم،کلی تجربه هست که دلم میخواد بنویسم شاید به درد بعضی از بچه های دبیرستان یا ... بخوره.
اگه تشکر ها زیاد بود ادامه می دم هرچند نیازی نمی بینم ولی میخوام بهتون عیدی بدم و زود زود چیزای base رو واسه تازه کارای CPP بذارم طوری که یک کتاب 800 صفحه ای رو خلاصه می کنم تا بحث class و file و لیست پیوندی(link list) و گرافیک هم شاید رفتم...teeth
https://telegram.me/gameoverblog
بیشتر از آنچه برای موفق بودن تلاش می کنی برای با ارزش بودن تلاش کن.آلبرت انیشتین.



پاسخ
 سپاس شده توسط armin ، arix ، mahdisml ، BlacksuN137 ، aminj73 ، HUNT3R ، programmer ، XGAME ، spark ، AMIN9213
#2
resim
http://s5.picofile.com/file/8118656018/tc_win7.jpg
resim
http://s5.picofile.com/file/8118656350/tc2_win7.jpg

مسیر داخلی خود نرم افزار اینطوری نشون داده میشه :
C:\TurboC++\BIN
اما مسیر اصلی نصب اینه :
C:\TurboC++\Disk\TurboC3\BIN
فرض C++ با C چیه ؟
هیچی، فقط بهش چیزهای جدید، پلاس(+ یا plus) یا اضافه شده.

در اصل CPP یعنی C with Classes(سی به همراه کلاس ها) که قابلیت برنامه نویسی و ساخت class که قوی تر از Struct هست بهش اضافه شده. و همینطور کتابخونه های جدید مثل input output stream یا iostream.h که فایل(یا کتابخونه ای) شامل دستورات جدید (مثل cout و cin فکر کنم console input و console output به معنی وردی و خروجی روی کنسول یا صفحه نمایش یا دستگاه خروجی است) میشه.teeth
مثال1 :
دو متغیر x,y تعریف کنید و یک تابع به اسم sum بسازید و توسط این تابع x,y رو از ورودی بگیرید و با هم جمع کنید و توی تابع main نتیجه رو روی صفحه نمایش بدید.
برنامه :
resim
http://s5.picofile.com/file/8118658800/s...am_cpp.jpg
نمونه ای از اجرا :
resim
http://s5.picofile.com/file/8118658576/sum_output.jpg
توی برنامه ی بالا فایل یا کتابخونه ی iostream.h رو لود کردیم چون دستورات cin و cout بکار رفته توی این فایل هستن.
کتابخونه ی conio.h رو هم لود(ضمیمه یا load یا بارگذاری یا include) کردیم چون ته برنامه من از دستور getch استفاده کردم و این دستور توی conio.h تعریف شده(اگه میخواید بدونید هر دستور توی چه فایل هایی تعریف شده هست کافیه توی turbo c کلید shift+F1 رو بزنید و توی help اون دستور رو به ترتیب حرف پیدا کنید و سپس Enter کنید و در اون بخش بالای همون صفحه ای که میاد نوشته مثلا conio.h یا ...)
توی برنامه ی بالا یه حرف اضاف گذاشتم تا شما بگید خطا کجاستteeth.
ضمنا clrscr هم دستور پاک کردن صفحه هست که به معنی clear screen توی حالت معمولی(غیر گرافیک) هست.
ما ابتدا صفحه رو پاک می کنیم تا دفعات قبلی ای که برنامه رو اجرا کردیم از بین بره و ترو تمیز کار انجام بشه.
بعدش دو تا متغیر به اسم xو y تعریف کردم که میشد اینجوری هم تعریفشون کرد:
کد:
float x;
float y;
قبل از تابع main من تابعی به اسم sum رو تعریف کردم ولی فقط کله یا سرشو آوردم که به این می گیم over heading (معرفی توابعی که قرار هست بعد از main بیاد و ممکنه main اونا رو نشناسه) و واسه این گذاشتیم که توابعی که توی یک تابع فراخوانی می کنیم باید توی خط های قبلی یا کلشو تعریف کرده باشیم یا اگه بعد از اون توابع تعریفشون باشه حتما باید سر اون تابع و نوع ورودی هاشو قبلش معرفی کنیم.teeth
float به معنی شناور یا عدد اعشاری هست. چون ما نمی خوایم فقط عدد integer(صحیح باشه).
ما انواع متغیر داریم مثل int و float و char و byte و غیره.
داده ی string یا رشته ای نداریم و یک نوع رشته ای رو با استفاده از کاراکتر یا نع char و آرایه ها باید توی C یا CPP ساخت(سیشارپ بحثش جداشت و از string حمایت می کنه)wink
دستور cin>>x,>>y; رو می تونستیم اینجوری هم بنویسیم:
cin>>x;
cin>>y;
بعد از دستور ورودی cin حتما دو علامت بزرگتر میاد.
بعد از دستور خروجی cout حتما دو علامت کوچکتر میاد.
اگه بخوایم بعد از چاپ یک دستور توسط cout مکان نما به خط بعدی بره می تونیم از endl به معنی end line استفاده کنیم یا می تونیم از "\n" استفاده کنیم یا چیزای دیگه که باعث تولید کاراکتر های CRLF یا carriage return و line Feed میشن که باعث رفتن مکان نما یک سطر پایین تر و انتقال به ستون اول میشن.
مثال :
کد:
cout<<"promakers.ir"<<endl;
یا

کد:
cout<<"promakers.ir";
cout<<endl;
یا
کد:
cout<<"promakers.ir\n";
یا
کد:
cout<<"promakers.ir"<<"\n";

خوب من تا اینجا مباحثی بسیار ساده رو یاد دادم تا مبتدی ها لذت ببرن.راستش من 10 سال پیش CPP کار می کردم اما چون بیشتر تمرکزم الان روی unity هست و وقت این آموزش ساختنا رو ندارم فقط هر بخشی رو نیاز دارید مطرح کنید تا آموزش بدم انشاءا...smiley
https://telegram.me/gameoverblog
بیشتر از آنچه برای موفق بودن تلاش می کنی برای با ارزش بودن تلاش کن.آلبرت انیشتین.



پاسخ
 سپاس شده توسط MasterHK ، armin ، mohamadi.sepehr ، programmer ، spark ، AMIN9213
#3
با اجازه
کد جناب سجاد به زبان C
کد:
#include<stdio.h>

int main() {
float x,y;
float p;
clrscr();
printf("Enter Two Numbers:");
scanf("%f%f",&x,&y);
p=x+y;
printf("%f",p);
getch();
return 0;
}
status:NO STATUS
پاسخ
 سپاس شده توسط sajjad3011 ، mohamadi.sepehr ، programmer
#4
بلی printf به معنی Print formatted data هستش که برای عملیات نوشتن با فرمت خاص با استفاده از عملگر درصد می شه استفاده کرد مثلا یک کاراکتر رو تبدیل به ASCII یا DECIMAL کرد با %d یا با %s یک string رو به خروجی می بریم و ... .
مثلا printf("%s-%d","salam",123); باعث میشه رشته ی salam و سپس عدد دسیمال یا اینتجر 123 بیاد و بینشون یک خط تیره - چاپ بشه.
برای توضیحات بیشتر می تونید این لینک رو ببینید:
http://www.cplusplus.com/reference/cstdio/printf/
دستور scanf هم برای ورودی هستش که باید متغیر ورودی رو با آدرس بدیم یعنی آدرس ناخیه ای از حافظه که متغیر ما اونجا رو اشغال کرده رو با دستور & که قبل از متغیر میاد بدست میاریم و به ورودی این تابع می دیم.
مثلا
کد:
scanf("%f%f",&x,&y);
یعنی دو مقدار از نوع float (حرف f بعد از علامت % یعنی متغیر float )
و اگه مثلا می خواستیم دو متغیر x صحیح ، و y اعشاری از ورودی بگیریم اینطوری می نوشتیم:

کد:
scanf("%d%f",&x,&y);
%d به معنی مقدار decimal یا صحیح یا همون نوع داده ی int یا char هست.
در C و CPP نوع داده ی char و int رو می تونیم مستقیم در هم قرار بدیم مثلا اگه متغیری از نوع char تعریف کرده باشیم و عدد 65 رو بریزیم توش خودش می فهمه که باید A در اون قرار بگیره زیرا کد ASCII حرف 'A' عدد 65 هست. و همینطور اگه متغیری از نوع int تعریف کرده باشیم و کاراکتری مثل A رو توش قرار بدیم و بخوایم اون متغیر رو چاپ کنیم عدد 65 یا کد اسکی اون چاپ خواهد شد. که این تبدیل توسط خود کامپایلر در زمان اجرا صورت خواهد گرفتteeth
https://telegram.me/gameoverblog
بیشتر از آنچه برای موفق بودن تلاش می کنی برای با ارزش بودن تلاش کن.آلبرت انیشتین.



پاسخ
 سپاس شده توسط armin ، MasterHK ، mohamadi.sepehr ، spark
#5
اموزش برای dev c++ یاد بده تشکر سجاد جون
پاسخ
#6
پیشنهاد : از fstream استفاده کنید برای فایل ! ( برای شروع یاد دادن راحت ترین کتاب خانه fstream هستش)
سجاد به کارت ادامه بده به تشکر های بقیه کاری نداشته باش! آدم خود به خود این حس بهش دست میده که اگه من تشکر کنم یعنی من بلد نبودم و یاد گرفتم ! اما اینطور نیست !! آدم به خاطر تلاشی که یک نفر داره انجام میده باید تشکر کنه و بدونه که به درد بقیه میخوره. به درد خودش نخوره مهم نیست.

و اینکه سجاد با TurboC++ یاد ندی بهتره ! چون یکم تو Syntax, سی پلاس پلاس فرق میکنه ! با visual Studio یا Dev c++ کار کن !
به زودی آموزش جنجالی Artificial intelligence
و یا
هوش مصنوعی
در فضای سه بعدی
پاسخ
 سپاس شده توسط sajjad3011 ، programmer
#7
ساختار همونه... vs واسه ویندوز و dev هم واسه ویندوز هست هم واسه linux... البته توی linUx نسخه ی ubonto از نرم افزار http://anjuta.org/ واسه کدنویسی CPP استفاده میشه teeth
https://telegram.me/gameoverblog
بیشتر از آنچه برای موفق بودن تلاش می کنی برای با ارزش بودن تلاش کن.آلبرت انیشتین.



پاسخ
#8
بهتر نبود به جای printf از cout استفاده میکردی البته از لحاظ عملیات یکی هستن ولی به نظر من کار با cout راحت تره(البته به نظر من lol)
پاسخ
#9
cout رو قبلش توضیح دادم .
این دستور توی فایل سرآیند iostream.h میاد.
سوالاتتون خیلی ابتدایی هست.
ولی بپرسید سریع سریع. چون من بلدم پاسخ سوالات رو فکر نکنید نمی دونم. چون دیر می پرسید دیر میام.
من بیشتر با توربو کار کردم.
--
خود آموز کار با نرم افسار Dev C++ v4.9.9.2 با فرمت PDF در 7 صفحه و حجم 1 مگ :
http://bayanbox.ir/id/3441813575129823342?download


اینم یه سایت فارسی :
http://www.cplusplus.ir/site/
https://telegram.me/gameoverblog
بیشتر از آنچه برای موفق بودن تلاش می کنی برای با ارزش بودن تلاش کن.آلبرت انیشتین.



پاسخ
#10
جدیدا برای آموزش توی محیط کدبلاک کار میکنن.
محیطش خیلی قشنگتر از dev و turbo هست سایت:
http://ctalk.ir
لینک مدلای من:
مدل تخت 2 طبقه
مدل میز + صندلی + کامپیوتر

آموزش فارسی کامل 3D Max:
لینک

یادش بخیر:
بیشترین تعداد کاربرانی که به طور همزمان در انجمن حضور داشته اند: 208 کاربر در تاریخ ۶/۸/۱۳۹۱ و ساعت ۰۵:۳۴ عصر بوده است.
پاسخ
 سپاس شده توسط sajjad3011


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دانلود فیلم آموزشی سی پلاس پلاس pfrproject 0 434 2/4/1395، 03:34 صبح
آخرین ارسال: pfrproject
  آموزش برنامه نویسی با سی پلاس پلاس fairsalar 8 3,889 25/5/1391، 07:41 عصر
آخرین ارسال: masuodi



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان